Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Володар перснів
Енвайром > Головний > Література
denzyman
Дивуюся, як цю тему ще ніхто не створив.
Це найперший приклад сучасного різновиду фантастики - фентезі, продовження якого були відображені в творчості Льюіса (Хроніки Нарнії), Желязни (Хроніки Амбера), Пратчетта (Плоский світ) і нарешті Ролінг (ГП).
Dilvish
Я вважаю що про цю книгу нічого хорошого навіть не треба говорити
Це шедевр у своєму жанрі та й у світовій літературі
і цим все сказано
denzyman
clapping.gif
myrka
про цю книгу в мене навіть не має слів. така класна.
я як її читала то аж дух перехоплювало. деколи чуть не плакала.
Язва
бралася за неї тричі. Лише з третього разу прочитала все)) Спочатку не дуже зацікавило, але потім "втянулася"))
denzyman
Я тричі цю трилогію перечитував... І тричі мене від неї в ейфорію заганяло rolleyes.gif
Serena
я перчитала 2 рази дуже сподобалось rolleyes.gif
Gaara
книга супер
на мою думку навіть ГП незрівняється з нею....
Dilvish
ГП до неї як в принципі і до багатьох книжок цього жанру як до неба рачки
denzyman
Толкіен - фундатор. Він створив новий світ з чистого листа (тим самим створивши новий жанр в літературі) і витратив на це половину свого життя. ГП - це взагалі казочка для дітей. І, до речі,не найкраща.
Gaara
а кому яка частина подобається найбільше?????мені особисто початок трилогії,але і дві інші часті дуже і дуже
цікаві і класні.....
myrka
мені тоже подобається більше початок
Пічєнька
Зараз перечитую по другому разу після того, як прочитав вперше 4 роки назад) книга, звичайно, крута) наче й величезна(в мене видання на 1000 ст. маленьким шрифтом laugh.gif), але читається із захопленням happy.gif
Shiver2005
Читав ще у шостому класі, через рік десь зняли кіно, у якому я розчарувався. Але книга просто супер!
Тим, хто любить такий жанр, раджу почитати продовження, котре написав відомий російський автор багатьох книг - "Ник Перумов", книга називається - "Ник Перумов - Кольцо тьмы", запевняю, що ця книга не менш цікава, аніж "Володар перснів". Сам був в шоці biggrin.gif
salvor
Це там де про технологічний Альянс?
Shiver2005
Я не знаю ніякого технологічного альянсу unsure.gif
H@rry
Твору не читав! І має бути "Володар персТнів", а не "Володар перснів".
salvor
Цитата(H@rry @ 7.07.2008 - 13:25) *

ти впевнений в цьому?
Dilvish
Не знає рідної мови а вже хоче когось повчати)))
Elisatella
Цитата(denzyman @ 2.06.2008 - 20:45)
Це найперший приклад сучасного різновиду фантастики - фентезі, продовження якого були відображені в творчості Льюіса (Хроніки Нарнії), Желязни (Хроніки Амбера), Пратчетта (Плоский світ) і нарешті Ролінг (ГП).

Ще "Темна Вежа" Стівена Кінга, теж під впливом "Володар Перснів" написана rolleyes.gif

Цитата(Harry @ 7.07.2008 - 13:25)

В українській є таке поняття, як випадання приголосних. Ми ж не москалі, щоб по три букви (приголосні) підряд писати rolleyes.gif
Але якщо в мене вдома в райцентрі на афіші кінотеатру було написано "Володар обручок"...

Я ще не читала, ніяк руки не дійдуть
denzyman
Цитата(Elisatella @ 13.07.2008 - 00:55) *
Ще "Темна Вежа" Стівена Кінга, теж під впливом "Володар Перснів" написана rolleyes.gif

Та під впливом Толкіена десятки книжок написано, якщо не сотні smile.gif
Щодо Ніка Перумова... Я не поважаю жодне продовження книги, окрім того, що написав сам автор. Це або плагіат, або вже не та книга... часто доводиться розчаровуватися, читаючи таке псевдо-продовження, бо стиль автора повторити неможливо. Це як відбитки пальців - вони єдині і неповторні. Так і твори письменників...

Любий друже, Гаррі, я б не здивувався якби ти вказав на варіант "Володар Перстенів" (цю форму вживав у своїх творах Павличко, і тепер таку назву носить ця трилогія якогось видавництва), але ж відверто казати на неправильність ПРАВИЛЬНОГО варіанта... ай-яй-яй
Почитай темку "спрощення у групах приголосних", а то мені жаль що така безграмотність як ти, викривляє назву такого великого твору
Britney
Цитата(Elisatella @ 13.07.2008 - 00:55) *

В українській є таке поняття, як випадання приголосних. Ми ж не москалі, щоб по три букви (приголосні) підряд писати rolleyes.gif
Але якщо в мене вдома в райцентрі на афіші кінотеатру було написано "Володар обручок"...

Я ще не читала, ніяк руки не дійдуть
КНИГА НАРМАЛЬНА. happy.gif
Привид Навки
Книга захоплює. По чорній силі)
Мені дуже сподобалось. Прочитала на одному подиху.
Взагалі не люблю порівнювати якісь твори між собою - кожен твір унікальний (крім різновидів плагіту) і кожен має свої плюси і мінуси.
Але "Володар Перснів"(так в мене на обкладинці десь пише) і порівняти не можливо з чимось.

Дуже була розчарована фільмом (який, на щастя, дивилася після прочитання книги). Не заснула лиш при гоблінському перекладі і то в перший раз). Хоча там є деякі сценки варті уваги, та це переважно ком"ютерна графіка...

Шкода, що фільму не те що гідного, а просто хорошого не зробили(

А подобалась найбільш третя частина...
Якась більш змістовна, напружена...
Herry
мені аж соромно сказати але я не читала... якось ще в 10 класі начинала але так як тоді я ще мови зовсім майже не знала то дальше першого розділу не дійшла... але прочитавше ваші повідомлення захтілося знову попробувати... мабуть вже аж наступного літа.. ато зараз часу взагалі немає..smile.gif
salvor
До речі, хтось "Сильмариліон" читав? Передісторія(про першу епоху в основному, також є про другу і про третю), Толкієн якщо я не помиляюсь писав її раніше за Гобіта(а Гобіт раніше за ЛОТР), але так і не видав, видали після смерті. Хто читав?
Dilvish
Я
Взагалі то він писав його протягом всього життя. І так і не дописав.
Після його смерті його син скомпонував усі "наброски" і видав.
Правда він мені не дуже сподобався. Він нудний трохи.
salvor
Ага, згоден, в принципі. Зате мені деякої мірою сподобалась епічність, досить широкомасштабні події, навіть на міфологію тягнуть.
Вітер
Я читав, але не в розширених виданнях. Толкін — класика!
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.