Повна версія цієї сторінки:
Володар перснів
denzyman
2.06.2008 - 20:45
Дивуюся, як цю тему ще ніхто не створив.
Це найперший приклад сучасного різновиду фантастики - фентезі, продовження якого були відображені в творчості Льюіса (Хроніки Нарнії), Желязни (Хроніки Амбера), Пратчетта (Плоский світ) і нарешті Ролінг (ГП).
Dilvish
2.06.2008 - 20:54
Я вважаю що про цю книгу нічого хорошого навіть не треба говорити
Це шедевр у своєму жанрі та й у світовій літературі
і цим все сказано
denzyman
2.06.2008 - 21:03
про цю книгу в мене навіть не має слів. така класна.
я як її читала то аж дух перехоплювало. деколи чуть не плакала.
бралася за неї тричі. Лише з третього разу прочитала все)) Спочатку не дуже зацікавило, але потім "втянулася"))
denzyman
3.06.2008 - 15:00
Я тричі цю трилогію перечитував... І тричі мене від неї в ейфорію заганяло
я перчитала 2 рази дуже сподобалось
книга супер
на мою думку навіть ГП незрівняється з нею....
Dilvish
3.06.2008 - 18:50
ГП до неї як в принципі і до багатьох книжок цього жанру як до неба рачки
denzyman
4.06.2008 - 00:21
Толкіен - фундатор. Він створив новий світ з чистого листа (тим самим створивши новий жанр в літературі) і витратив на це половину свого життя. ГП - це взагалі казочка для дітей. І, до речі,не найкраща.
а кому яка частина подобається найбільше?????мені особисто початок трилогії,але і дві інші часті дуже і дуже
цікаві і класні.....
мені тоже подобається більше початок
Пічєнька
1.07.2008 - 10:13
Зараз перечитую по другому разу після того, як прочитав вперше 4 роки назад) книга, звичайно, крута) наче й величезна(в мене видання на 1000 ст. маленьким шрифтом

), але читається із захопленням
Shiver2005
3.07.2008 - 16:38
Читав ще у шостому класі, через рік десь зняли кіно, у якому я розчарувався. Але книга просто супер!
Тим, хто любить такий жанр, раджу почитати продовження, котре написав відомий російський автор багатьох книг - "Ник Перумов", книга називається - "Ник Перумов - Кольцо тьмы", запевняю, що ця книга не менш цікава, аніж "Володар перснів". Сам був в шоці
Це там де про технологічний Альянс?
Shiver2005
4.07.2008 - 10:12
Я не знаю ніякого технологічного альянсу
Твору не читав! І має бути "Володар персТнів", а не "Володар перснів".
Цитата(H@rry @ 7.07.2008 - 13:25)

ти впевнений в цьому?
Dilvish
7.07.2008 - 16:55
Не знає рідної мови а вже хоче когось повчати)))
Elisatella
13.07.2008 - 00:55
Цитата(denzyman @ 2.06.2008 - 20:45)
Це найперший приклад сучасного різновиду фантастики - фентезі, продовження якого були відображені в творчості Льюіса (Хроніки Нарнії), Желязни (Хроніки Амбера), Пратчетта (Плоский світ) і нарешті Ролінг (ГП).
Ще "Темна Вежа" Стівена Кінга, теж під впливом "Володар Перснів" написана
Цитата(Harry @ 7.07.2008 - 13:25)
В українській є таке поняття, як випадання приголосних. Ми ж не москалі, щоб по три букви (приголосні) підряд писати

Але якщо в мене вдома в райцентрі на афіші кінотеатру було написано "Володар обручок"...
Я ще не читала, ніяк руки не дійдуть
denzyman
24.07.2008 - 12:13
Цитата(Elisatella @ 13.07.2008 - 00:55)

Та під впливом Толкіена десятки книжок написано, якщо не сотні
Щодо Ніка Перумова... Я не поважаю жодне продовження книги, окрім того, що написав сам автор. Це або плагіат, або вже не та книга... часто доводиться розчаровуватися, читаючи таке псевдо-продовження, бо стиль автора повторити неможливо. Це як відбитки пальців - вони єдині і неповторні. Так і твори письменників...
Любий друже, Гаррі, я б не здивувався якби ти вказав на варіант "Володар Перстенів" (цю форму вживав у своїх творах Павличко, і тепер таку назву носить ця трилогія якогось видавництва), але ж відверто казати на неправильність ПРАВИЛЬНОГО варіанта... ай-яй-яй
Почитай темку "спрощення у групах приголосних", а то мені жаль що така безграмотність як ти, викривляє назву такого великого твору
Britney
13.08.2008 - 10:26
Цитата(Elisatella @ 13.07.2008 - 00:55)

В українській є таке поняття, як випадання приголосних. Ми ж не москалі, щоб по три букви (приголосні) підряд писати

Але якщо в мене вдома в райцентрі на афіші кінотеатру було написано "Володар обручок"...
Я ще не читала, ніяк руки не дійдуть
КНИГА НАРМАЛЬНА.
Привид Навки
1.10.2008 - 21:28
Книга захоплює. По чорній силі)
Мені дуже сподобалось. Прочитала на одному подиху.
Взагалі не люблю порівнювати якісь твори між собою - кожен твір унікальний (крім різновидів плагіту) і кожен має свої плюси і мінуси.
Але "Володар Перснів"(так в мене на обкладинці десь пише) і порівняти не можливо з чимось.
Дуже була розчарована фільмом (який, на щастя, дивилася після прочитання книги). Не заснула лиш при гоблінському перекладі і то в перший раз). Хоча там є деякі сценки варті уваги, та це переважно ком"ютерна графіка...
Шкода, що фільму не те що гідного, а просто хорошого не зробили(
А подобалась найбільш третя частина...
Якась більш змістовна, напружена...
мені аж соромно сказати але я не читала... якось ще в 10 класі начинала але так як тоді я ще мови зовсім майже не знала то дальше першого розділу не дійшла... але прочитавше ваші повідомлення захтілося знову попробувати... мабуть вже аж наступного літа.. ато зараз часу взагалі немає..
salvor
29.04.2009 - 18:26
До речі, хтось "Сильмариліон" читав? Передісторія(про першу епоху в основному, також є про другу і про третю), Толкієн якщо я не помиляюсь писав її раніше за Гобіта(а Гобіт раніше за ЛОТР), але так і не видав, видали після смерті. Хто читав?
Dilvish
29.04.2009 - 18:36
Я
Взагалі то він писав його протягом всього життя. І так і не дописав.
Після його смерті його син скомпонував усі "наброски" і видав.
Правда він мені не дуже сподобався. Він нудний трохи.
salvor
29.04.2009 - 19:30
Ага, згоден, в принципі. Зате мені деякої мірою сподобалась епічність, досить широкомасштабні події, навіть на міфологію тягнуть.
Я читав, але не в розширених виданнях. Толкін — класика!
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.