Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Бог є?
Енвайром > Головний > Психологія,людські стосунки
Сторінки: 1, 2
H@rry
Я вірю в Бога і вважаю, шо Він існує.
панТЕРРчик
по-моєему це занадто глибока і філософська тема, звісно шо бог є, але думаю, шо зовсім не такий як ми собі уявляємо, біблії я не довіряю і до церкви не ходжу. яка різниця, як його називати:бог, будда, єгова і т.д. все рівно він один
BlackJack
За "Майстром і Маргаритою" Булгакова, щоб наблизитися до Бога треба пройти шлях через диявола.....поки що ні того, ні того не бачив....і сумніваюсь що колись побачу.....тому я не вірю ні в бога, ні в диявола....треба вірити в себе і надіятися тільки на себе...а там далі буде як буде
H@rry
Мої батьки знайомі з одним іранцем, який в роки війни виїхав в Англію. Там він одружився на одній жінці, яка народилася в моєму містечку. Вони часто приїжджають в Залізці, на День незалежності, особливо. Моя мама викладає англійську в школі, тому вона спілкувалася з тим англійським іранцем. Сам він сповідував іслам. Так він таке казав: "Бог є один, але в різних народів по різному його називають". Одним словом він вірить в одного Бога!
Цитата
...біблії я не довіряю і до церкви не ходжу. яка різниця, як його називати:бог, будда, єгова і т.д. все рівно він один

Я так само рідко коли до церкви ходжу до церкви і Біблії не дуже сильно довіряю, але одне знаю: Бог - є і Він нам допомагає!
Britney
я вірю в бога і до церкви постійного ходжу
Violetta
звичайно, що є! яке тупе питання!
Rom@21
Бог є!!!!!
Sid
Бог - це духовне в середині нас, на мою думку. Можливо його і не уснує, але треба вірити в нього! Віручи в Бога ми віримо у добро.
Dilvish
Сюди б Сальвора і Дензімена
Violetta
Ден, здається зареєстрований
biert
Цитата(BlackJack @ 18.05.2008 - 14:53) *
За "Майстром і Маргаритою" Булгакова, щоб наблизитися до Бога треба пройти шлях через диявола.....поки що ні того, ні того не бачив....і сумніваюсь що колись побачу.....тому я не вірю ні в бога, ні в диявола....треба вірити в себе і надіятися тільки на себе...а там далі буде як буде

Підтримую якщо надіятись тільки на Бога то ти нічого не досягнеш !
Sid
Цитата(Dilvish @ 18.05.2008 - 22:25) *
Сюди б Сальвора і Дензімена

Яке значення вони мають до Бога?? meeting.gif
Dilvish
А ти не пам'ятаєш їхню запеклу суперечку на цю тему?
H@rry
Ця суперечка була тут до ще одного народження Енки?
Dilvish
угу
H@rry
І якою вона була, ця суперечка?
Morgana
текс... для кожної людини це діло індивідуальне, і кожен тут сам вирішує вірити чи ні. вважаю що будь-які суперечки тут недоцільні, бо скільки б там хтось когось не переконував все одно не подіє. людина поки на власному досвіді не пересвідчиться - не повірить. по собі знаю...
я вірю в Бога і до церкви ходжу інколи. вірю, бо мене так виховали і я їм за це вдячна happy.gif
Foxy
Цитата(Violetta @ 18.05.2008 - 20:21) *

ага
H@rry

Я теж впевнений в тому, шо Бог є, але не всі так думають! Це не тупе питання - це захоплюча дискусія!
salvor
Я думаю, що питання трішки нечітко сформульоване, бо не вказано що розуміти під "Богом"
Я думаю що існує Бог,як "Думаюча субстанція,яка може впливати на вибір тих чи інших рівноймовірних подій, тим самим не змінюючи ні законів фізики ні ймовірності подій, впливаючи тільки на порядок з якими ці події відбуваються"

Проте навіть це поняття просто приводить до простішого поняття "розум".І відповідь на питання залежить від того, що розуміти під ним.

Наприклад якщо постулювати розум як здатність людини/і стоти/субстанції вибирати якийсь із шляхів абсолютно випадково (наприклад згідно цього визначення всі комп*ютери і машини розумними не є, бо при однакових початкових умовах відповідь завжди однакова).

При такому визначені поняття Бога неіснування Його приводять до виродження світу,як речі майбутнє якої вже є визначеним, відповідно поняття Бога упиражється у питання

ЧИ є у людини чи іншої істоти вибір?
Я вважаю, що у людини вибір є, проте це не доводить існування Бога.

Таким чином, щоб показати існування Бога у рамках даної моделі достатньо вказати на систему із вибором або можливістю Рандомного вибору.Якщо вважати теперішні фізичні теорії правдивими то однією із таких систем є електрон, що інтерфекрує на двох щілинах(ймовірність проходу крізь щілини однакова,але можна довести що ПРИНЦИПОВО неможливо передбачити крізь яку він пройде).

Тому, знову ж таки в рамках такої моделі Бог існує.
Morgana
печально... мене так трафляє коли хтось намагається щось довести формулами і законами фізики... обмежено й примітивно dry.gif
ІМХО
salvor
там нема жодної формули і закону фізики
Morgana
Цитата(salvor @ 29.05.2008 - 20:56) *
там нема жодної формули і закону фізики

нє, там просто якісь наукові пояснення, в які я не дуже в*їхала...
і взагалі я то образно
salvor
там в принципі і науки мало, просто трохи уточнюю поняятя "Бог" і поняття "Розум" і логічно приходимо до існування, в рамках такого визначення поняття Бога

П,С,Якщо не в*їхала то чого кажеш про обмеженість і примітивність поста
Morgana
Цитата(salvor @ 29.05.2008 - 21:14) *
там в принципі і науки мало, просто трохи уточнюю поняятя "Бог" і поняття "Розум" і логічно приходимо до існування, в рамках такого визначення поняття Бога
П,С,Якщо не в*їхала то чого кажеш про обмеженість і примітивність поста

я сказала "не дуже в*їхла" це по-перше.. .по=друге, мені не подобається коли хтось уточнює такі поняття якимись науковими фактами...
salvor
я не уточнював ніякими науковими фактами крім того електрона,але там і без електрона все логічно,я тільки міркування навів
Morgana
Цитата(salvor @ 29.05.2008 - 21:26) *
я не уточнював ніякими науковими фактами крім того електрона,але там і без електрона все логічно,я тільки міркування навів

О_о
ну добре... мені не подобаються оці твої міркування... так краще?
це лише моя суб*єктивна думка...
salvor
ну може так краще smile.gif

А чим не подобаються?
denzyman
Опана smile.gif Таки додумались відкрити цю тему ще раз. Такс... хто перший?
Язва
Цитата(Morgana @ 29.05.2008 - 20:46) *
печально... мене так трафляє коли хтось намагається щось довести формулами і законами фізики... обмежено й примітивно dry.gif
ІМХО

ти не послідовна. Спочатку кажеш, що для кожного ця справа- вірити чи ні- індивідуальна, а тепер кажеш, що тебе "трафляють" така аргументація своєї думки.
Свою віру чи не вірю люди вибирають або підсвідомо, або шляхом роздумів і логічних доведень. Тим паче, мені здається, що краще повірити логічним доведенням, ніж абстрактним висловлюванням. Але це все ж воля кожного.

Для мене бога не існує, я не вірю, що він створив всесвіт. Я вірю в себе, в випадок. Саме випадковість призвела до утворення нашого всесвіту- це теорія, але все ж була доведена розрахунками і підкріплена фактами. Зазвичай в 11 класі на астрономії це все добре і доступно розповідають. А якщо бог не керує нашим життям, не створив всесвіт і ніяк на нас не впливає- то його не існує. Для мене, принаймні.

Не вірю в біблію, бо вона створена людьми. Не люблю церкви і не ходжу туди.
Бога не існує, все залежить від нас і від збігу обставин, ми маємо вірити в себе, а не йти легшим шляхом, себто сподіватись на допомогу зверху чи збоку, або де він той бог?!...
Язва

аргументуй, будь-ласка. Чому це питання тупе? Хіба є якісь беззаперечні свідчення існування бога?
denzyman
Дивно... мою теорію майже слово в слово повторили...
Язва
Цитата(denzyman @ 2.06.2008 - 21:01) *
Дивно... мою теорію майже слово в слово повторили...

це про чий пост?
і чому дивно? що являє собою твоя теорія?
цікаво...
denzyman
Та про твій. Моя теорія полягає в запереченні існування надприродної істоти, яка контролює весь всесвіт. І звичайно ж не визнання існування "чіткого графіку життя" під назвою "доля". Наше життя - це суцільні збіги обставин. І більше нічого.
Язва
Цитата(denzyman @ 2.06.2008 - 21:21) *
І звичайно ж не визнання існування "чіткого графіку життя" під назвою "доля". Наше життя - це суцільні збіги обставин. І більше нічого.

Згодна! Не вірю я в долю!
Хм...вперше бачу людину, яка розділює мою думку в цьому питанні.
denzyman
Ну друзів-атеїстів в мене повно, але щоб настільки заглиблених в теологію і розвиток думок і теорії шляхом власних логічних висновків... Короче кажучи, я теж вперше зустрів людину, що дійшла аж так далеко в дослідженні цього питання smile.gif
Язва
Цитата(denzyman @ 2.06.2008 - 21:34) *
Ну друзів-атеїстів в мене повно, але щоб настільки заглиблених в теологію і розвиток думок і теорії шляхом власних логічних висновків... Короче кажучи, я теж вперше зустрів людину, що дійшла аж так далеко в дослідженні цього питання smile.gif

воу...я ніколи не чіпляла на себе ярлик атеїстки. Твої слова мене навіть трохи "обескуражили".
А я то думала, що дуже поверхово мислю в цьому питанні.
Можливо просто багато людей дочислюють себе до атеїстів, бо зараз так "прикольно" думати, люди не намагаються підкріплювати фактами і логічними домислами свій вибір, тобто те, що вони стали атеїстами.
Кожен третій підліток зараз горлає, що він атеїст, або ще гірше вддає перевагу дияволам, чортам і іншим вигадкам. Це зараз так само модно, як бути неформалом. Такі висновки я роблю по людях, які мене оточують...
salvor
Цитата(Язва @ 2.06.2008 - 20:55) *
Для мене бога не існує, я не вірю, що він створив всесвіт.

В принципі я погоджуюсь з тим,що Бог не міг створити Всесвіт у звичному розумінні, і я згідний із тим,що всім керує Випадковість, проте я в принципі думаю,що все АБСОЛЮТНО випадкове можна вважати розумним(наприклад людина, за моїми спостререженнями саме тому і може думати й відрізнятись від машини, що може абсолютно випадково робити вибір),відповідно саму Випадковість можна вважати розумною.Розумію, що на перший погляд це дивно,але суперечностей немає.
Цитата
Для мене бога не існує, я не вірю, що він створив всесвіт. Я вірю в себе, в випадок. Саме випадковість призвела до утворення нашого всесвіту- це теорія, але все ж була доведена розрахунками і підкріплена фактами.

Хіба підкріплена і доведена?
Не здається, що Теорія Великого Вибуху не може поставити відповідь на запитання,що було до(можу помилятись,оскільки теорію не знаю в деталях)
denzyman
Люди які мене оточюють діляться на три групи: Віруючі, Атеїсти і (таких найбільше) пофігісти, яким пох чи є бог чи його нема. Щодо "модності" атеїзму я б з тобою посперечався. Це більше пережиток минулого СРСР. Але щодо тези, що вони не підкріплюють свої бачення і твердження нічим, я з тобою погоджуся. Вони просто заперечують існування надприродних сил і вірять в себе. Що є правильним... на мій погляд.
myrka
я вірю в Бога, вірю, і просто відчуваю що він існує. мене виховали християнкою.
я вірю Біблії і мені здається що все що там написано правда. вірю що Ісус помер за нас на христі.
Shiver2005
Не вірю звичайно!
denzyman
Цитата(Shiver @ 13.06.2008 - 13:22) *
Не вірю звичайно!

Ну і правильно. Навіщо забивати дурним голову.
Цвітуйчик
Чому в опитуванні немає варіант "мені всеодно" чи "не визначився", чи "можливо"?
Хижий птаХ
У Бога вірю!!!
denzyman
Цитата(Хижий птаХ @ 13.06.2008 - 17:17) *
У Бога вірю!!!

Чому?
Хижий птаХ
Є багато причин чому!Ну і одне диво я на свої очі бачив...(але на форумі нескажу)...
salvor
Цитата(Цвітуйчик @ 13.06.2008 - 17:00) *
Чому в опитуванні немає варіант "мені всеодно" чи "не визначився", чи "можливо"?

ага,треба додати, однозначно
Azarni
варіант додала
denzyman
Цитата(Хижий птаХ @ 13.06.2008 - 18:52) *
Є багато причин чому!Ну і одне диво я на свої очі бачив...(але на форумі нескажу)...

Якщо їх дійсно так БАГАТО, то назви хоча б 5
salvor
до речі я придумав нову причину.
Допустимо що ми не знаємо чи Бог існує чи ні.

У випадку нашої невіри у Бога це не дасть нам ніяких "плюсів" а у випадку віри може дати можливість допомоги "із сторони"

От така от причина для корисливих wink.gif
ПС Істина десь поруч
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.